Starea de alertă sanitară din Sectorul 1, încă sub semnul întrebării

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, la ora 16, că nu a luat, încă, o decizie în ceea ce privește instituirea stării de alertă sanitară în Sectorul 1.
Asta deoarece mai așteaptă, încă, raportul DSP București cu privire la starea de pericol pe care situația deșeurilor din Sectorul 1 ar putea să o genereze pentru sănătatea populației.

În plus, Alin Stoica a solicitat clarificări de la Primăria Sectorului 1 în legătură cu analiza de risc pe care își bazează solicitarea privind instituirea stării de alertă sanitară.

În context, trebuie reamintit faptul că, la ora 13, prefectul Capitalei spunea că situația din Sectorul 1 s-ar fi schimbat față de luna iunie, când primarul Clotilde Armand solicitase, de asemenea, instituirea stării de alertă sanitară.

Schimbarea ar consta, potrivit lui Stoica, în prezența deșeurilor din construcții pe străzi. Aceste deșeuri ar putea genera pulberi ce ar putea pune în pericol sănătatea populației, motiva prefectul.

Ar mai trebui amintit și faptul că, în urmă cu trei săptămâni, operatorul delegat al serviciului, compania Romprest, a notificat Primăria din Banu Manta că nu va mai colecta depozitele spontane de deșeuri de pe străzi, deoarece acest serviciu nu este achitat de către autoritatea contractantă.
Datoria Primăriei Sectorului 1 către operatorul de salubritate se ridică la peste 120 milioane lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.