Barty, Sabalenka, Swiatek şi Kvitova sunt out de la Olimpiadă

Arina Sabalenka numărul trei mondial, a fost eliminată luni în turul al doilea al probei feminine de simplu la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de croata Donna Vekic, cu 6-4, 3-6, 7-6 (7-3).

Vekic locul 50 WTA, va juca în optimi cu kazaha Elena Rîbakina (20 WTA), care a trecut lejer în două seturi cu 6-2, 6-3, de suedeza Rebecca Peterson (56 WTA).

În afară de Sabalenka, luni au mai părăsit competiţia încă două jucătoare de top, este vorba poloneza Iga Swiatek (8 WTA) şi cehoaica Petra Kvitova (13 WTA).

Swiatek a fost învinsă de Paula Badosa (29 WTA) în două seturi cu 6-3, 7-6 (7/4). Iberica va juca în optimi cu argentinianca Nadia Podoroska (38 WTA), jucătoare care a trecut uşor în partida de azi de rusoaica Ekaterina Aleksandrova cu 6-1, 6-3.

Kvitova a fost eliminată de Alison van Uytvanck (59 WTA), care s-a impus în trei seturi cu 5-7, 6-3, 6-0. Belgianca o va avea ca adversară în turul trei pe Garbine Muguruza (9 WTA), care a eliminat-o pe jucătoarea chineză Qiang Wang în minimum de seturi cu 6-3, 6-0.

Liderul mondial Ashleigh Barty , a părăsit şi ea competiţia chiar din primul tur, ea fiind învinsă de jucătoarea spaniolă Sara Sorribes (47 WTA), cu 6-4, 6-3.

În schimb japoneza Naomi Osaka numărul 2 mondial, s-a calificat în optimi după o victorie facilă cu 6-3, 6-2, luni, în faţa elveţiencei Viktorija Golubic (49 WTA).

Pentru calificarea în sferturi, Osaka va juca împotriva cehoaicei Marketa Vondrusova (41 WTA), care a eliminat-o azi pe Mihaela Buzărnescu cu 6-1, 6-2.

În optimile de finală vor mai avea loc meciurile Belind Bencic (Elveţia, 12 WTA) – Barbora Krejcikova (Cehia, 11 WTA), Maria Sakkari (Grecia, 19 WTA) – Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA) şi Karolina Pliskova (Cehia, 7 WTA) – Camila Giorgi (Italia, 61 WTA).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.