Românii, sub media UE la consumul de băuturi răcoritoare care conţin zahăr!
Articol de bucurestifm, 27 iulie 2021, 09:55
Aproximativ 9% din populaţia cu vârstă de peste 15 ani a UE a consumat zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr în anul 2019, însă statele membre cu cea mai mică pondere a populaţiei care consumă zilnic astfel de băuturi sunt Estonia (2%), urmată de Lituania, Finlanda, Letonia şi România (toate cu aproximativ 3%), arată datele publicate de Eurostat.
La polul opus, ponderea persoanelor de peste 15 ani care zilnic beau băuturi răcoritoare care conţin zahăr este cea mai mare în Belgia (20%), urmată de Malta, Germania, Ungaria, Polonia şi Bulgaria (toate cu aproximativ 12%).
În Uniunea Europeană, 9% din persoanele cu vârsta de cel puţin 15 ani au declarat că beau zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr, în timp ce 6% declară că beau astfel de băuturi de 4-6 ori pe săptămână şi 19% de 1-3 ori pe săptămână.
Consumul zilnic de băuturi răcoritoare care conţin zahăr este mai răspândit în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor (12% pentru bărbaţi faţă de 7% din femei). În plus, odată cu creşterea vârstei scade frecvenţa consumului de astfel de băuturi.
Cea mai mare pondere a persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr se înregistrează în rândul grupei de vârstă 15-24 de ani (14%), în timp ce în rândul grupei de vârstă 65-74 de ani şi peste 75 de ani ponderea persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr este cea mai mică (aproximativ 5%).