Locuitorii din Sectorul 6 vor plăti mai mult pentru ridicarea gunoiului

Tariful pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere de la populaţie creşte de la 7,11 lei/persoană/lună la 11,61 lei/persoană/lună. Proiectul a fost adoptat de Consiliul Local cu 16 voturi ‘pentru’ şi nouă ‘împotrivă’.

Primarul este împuternicit să semneze un act adiţional la contractul din noiembrie 1999 pentru achiziţia serviciului de salubrizare în Sectorul 6, încheiat între SC Urban SA şi Primăria Municipiului Bucureşti, derulat şi finanţat de administraţia locală.

Această majorare a fost propusă de operatorul de salubrizare.

Tariful actual de 7,11 de lei pentru clienţii persoane fizice este în vigoare din 28 noiembrie 2007.

S-a votat și proiectul care se referă la apariția noii Administrații Comerciale Sector 6. Este, de fapt, o reorganizare și redenumire pentru defuncta Administrație a Pietelor Sector 6. Obiectul de activitate al noii administrații va fi reprezentat de administrarea, modernizarea, organizarea domeniului public și privat din sectorul 6 cu specific de piață, complexe agroalimentare, târguri și oboare, parcări și unități locative, precum și propuneri pentru înființarea unora noi.

Tot astăzi au fost supuse votului mai multe proiecte de modernizare. A fost aprobată actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul “Modernizarea sistemului rutier pentru aleile fără nume, între blocuri, din zona 5, sector 6, mai precis din perimetrul str Valea Oltului – str Valea Valea Argeșului – str Drumul Taberei – str Raul Doamnei – Prelungirea Ghencea. Sunt lucrări începute în octombrie 2020, suspendate în perioada rece, stadiul de finalizare este de 90%, iar suplimentarea devizului se face cu aproximativ 2 milioane de lei, cu TVA.

Votat pozitiv a fost și proiectul prin care se aproba documentația tehnică, faza studiu de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici, pentru amenajarea unei parcări la sol pe Aleea Parva.

75 de artere sau segmente de circulație din sectorul 6 au fost solicitate Consiliului General al Municipiului București în vederea întreținerii/reabilitării și modernizării.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.