Vernisaj Horațiu Mălăele și spectacol cu Răzvan Vasilescu și Gabriel Răuță, pe scenele TDR, în acest weekend

Sursa foto: TDR

Teatrul Dramaturgilor Români, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, vă invită vineri, 30 iulie 2021, de la ora 19.00, în Sala „Iosif Naghiu”, din Calea Griviței 64 – 66, la vernisajul expoziției-eveniment „Horațiu – grafică, desen, pictură”. Invitații serii sunt: Ion Caramitru, Pavel Șușară, Mircia Dumitrescu.

În cadrul evenimentului va avea loc și un Recital de poezie susținut de Răzvan Vasilescu, Mircea Rusu, Marius Bodochi și Horațiu Mălăele. Amfitrion este Ioan Cristescu, director al Muzeului Național al Literaturii Române.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 18 septembrie.

Spectacolul creat de regizorul Felix Alexa, pe textul lui  Ion Băieșu, ”Cine sapă groapa altuia”, va avea primele reprezentații în acest weekend, pe 31 iulie și 1 august, de la ora 20:00, chiar la sala ce poartă numele dramaturgului.

„Am găsit din întâmplare această piesă uitată a lui Ion Băieșu, o mică bijuterie într-un act, ce m-a uimit prin originalitatea și farmecul ei. Un text plin de umor de calitate, subtil, scris în genul teatrului absurd, ”Cine sapă groapa altuia” este o parabolă inteligentă asupra existenței. Aproape nejucată înainte și după 1990, această piesă simpatică și plină de tâlc merită din plin să fie adusă în fața spectatorilor, ce vor avea ocazia să cunoască o altă imagine a unui important dramaturg român.”, spune regizorul.

Felix Alexa a ales să lucreze cu Răzvan Vasilescu, Gabriel Răuță și Amelia Ursu,  actori pe care i-a avut și în distribuția spectacolului ”Există nervi”, montat cu o stagiune în urmă tot la TDR.

Stagiunea Estivală a TDR continuă toată luna august.

NR: Fotografii puse la dispoziție de TDR

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.