Grecia inchide siturile turistice din cauza caniculei!

Foto: Arhiva

Acestea vor fi inchise de la orele pranzului, pana la ora 17.

Zone aglomerate care atrag foarte multi turisti, precum Acropole, vor fi inchise in fiecare dupa-amiaza – pana vineri.

Confruntate cu cel mai grav val de caldura din 1987 incoace, autoritatile elene le-au cerut grecilor sa faca economie de curent electric pentru a evita o pana generala.

La Atena sunt prognozate maxime de 43 de grade si de 45 de grade in alte parti ale Greciei.

De astazi, turiștii vor gasi inchise toate siturile arheologice in aer liber din Grecia, au anuntat reprezentantii ministerului Culturii de la Atena.

Astazi, un puternic incendiu de vegetatie a izbucnit in apropierea unei zone industriale de lângă Atena. Traficul feroviar a fost perturbat, iar autoritatile au fost nevoite sa inchida o parte a autostrazii nationale, relatează Reuters.

Peste 100 de pompieri cu 35 de masini si noua avioane se luptau cu focul in suburbia Varympompi, langa muntele Parnitha, pe fondul temperaturilor crescute in timpul celei mai grave canicule din Grecia din ultimii 30 de ani.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vasilis Vathrakogiannis, a declarat ca incendiul nu ameninta fabricile din zonă, dar va fi dispusa evacuarea zonei, dacă este necesar.

Autoritatea de protectie civila a avertizat locuitorii sa fie in alerta si sa tina ferestrele si usile închise pentru a impiedica patrunderea scanteilor in case.

Peste 100 de incendii au avut loc in Grecia in ultimele zile, din cauza temperaturilor ridicate.

Autoritatile romane recomanda turistilor sa evite calatoriile in Grecia si ii sfatuiesc sa urmareasca alertele de calatorie postate pe site-ul www.mae.ro.    

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.