Klaus Iohannis: „Avem mai multe zone naturale protejate în România”

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, astăzi, Parcul Natural Comana din judeţul Giurgiu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, scopul vizitei este de a discuta cu autorităţile planuri şi soluţii pentru a proteja parcul şi biodiversitatea lui şi de a largi accesul publicului, în scop recreativ şi educativ cu privire la importanţa protejării naturii.

„În contextul schimbărilor climatice, parcurile constituie oaze de răcoare în zilele călduroase, pot absorbi volume mari de precipitaţii căzute în intervale de timp scurte şi îmbunătăţesc calitatea aerului. Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate şi proteja”, arată Administraţia Prezidenţială.

„Avem mai multe zone naturale protejate în România și ele au, evident, o importanță deosebită pentru mediu și, vreau să subliniez acest lucru, dar, în același timp, au importanță extraordinar de mare dacă ne gândim la măsuri bune pentru combaterea schimbărilor climatice. Suntem într-o zi foarte călduroasă dar pădurea menține temperatura un pic mai joasă.

Similar, când avem furtuni, ploi torențiale, zonele de pădure rețin apa și cred că, nu este nimeni care poate să nege schimbările climatice. Chiar la noi am avut în această primăvară și în această vară, din păcate, foarte multe fenomene meteo ieșite din comun, am avut zile caniculare, mult mai multe decât altă dată, am avut furtuni, am avut ploi torențiale. Știți că în săptămânile trecute am avut inundații grave în mai multe zone ale țării și cred că trebuie să conștientizăm importanța extraordinară a acțiunilor care vin să combată schimbările climatice dar, în același timp, să protejăm mediul.

O zonă ca aceasta, care este foarte aproape de București, are aproape aceași valoare pentru bucureșteni cum are un parc din București. Se ajunge foarte ușor aici, o zonă foarte frumoasă, foarte plăcută și cum mi-a spus și domnul președinte, bucureștenii vin în număr mare. De aceea este nevoie să conștientizăm importanța acestor locuri și pentru sectorul de recreere și vă felicit pentru proiectele pe care ni le-ați prezentat, sper să le realizați, care vor extinde această zonă și o vor face mai accesibilă pentru vizitatori.”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.