Colecţie de diapozitive a Regelui Mihai

Inedita colecţie de diapozitive a Regelui Mihai care reuneşte peste 22.000 de piese, cele mai multe prezentând momente de familie, urmează să fie digitalizate.

,,De curând, o frumoasă iniţiativă a Fundaţiei Colecţia Familiei Regale a României (FCFR) a început să prindă contur. Artistul fotograf Daniel Angelescu a primit de la Custodele Coroanei accesul la arhiva de peste 22.000 de diapozitive realizate de Regele Mihai şi de Regina Ana de-a lungul a mai bine de patru decenii, din anii 1960 până în anii 2000″, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Familia Regală a României.

Diapozitivele vor fi digitalizate şi vor constitui un capitol aparte din Arhiva Regală de la Săvârşin, plasată sub administrarea FCFR.

,,Cea mai mare parte a diapozitivelor ilustrează momente de familie, iar multe dintre ele sunt realizate cu ocazia întâlnirilor anuale ale colecţionarilor de maşini militare şi Jeep-uri, în diverse ţări din Europa, mai ales în Franţa, Italia şi Elveţia. Prin ineditul lor şi prin mărturia pe care o aduc despre exilul suveranului, noile imagini electronice din Arhiva Regală sunt valoroase şi vor fi folosite pentru proiecte culturale, jurnalistice sau istorice, în viitor”, mai informează Casa Regală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.