Cum sa confunzi obiectivul camerei cu o scorbura?

De pus pe ”repeat”.  Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA a ridicat astazi pe youtube, o postare care face deliciul internautilor.

,,? ? O simpatică ciocănitoare neagră a testat serios rezistența unei camere de monitorizare a faunei montată pe un arbore din Parcul Național Piatra Craiului. Întâmplarea amuzantă a avut un final fericit, camera s-a dovedit mai putenică decât loviturile insistente de cioc 
 Ciocănitoarea neagră este cea mai mare specie de ciocănitori din întreaga Europă. Masculul are întregul creștet al capului este roșu, spre deosebire de femelă, care are doar un ”moț” roșu. Trăiește și se hrănește atât în păduri de conifere, cât și în păduri de foioase. Pentru a-și procura hrana preferă arborii bătrâni și găunoși, dar pentru construirea cuibului preferă totuși arborii mai tineri. După construirea cuibului și după împrechere, femela depune ouăle pe care le clocesc ambii parteneri timp de aproximativ 2 săptămâni, după care, la fel de dedicați, își hrănesc puișorii pentru încă o lună, cu ”delicatesele” găsite sub scoarța arborilor.  În stilul caracteristic, realizează excavații în arbori și, cu ajutorul limbii sale lungi și lipicioase, ciocănitoarea neagră colectează insecte în diverse stadii de dezvoltare, larve, nimfe, adulți de furnici, coleoptere, muște, viespi, miriapode etc.
Pădurile din Parcul National Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, iar pe teritoriul parcului fauna ⛔️ este strict protejată.
Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Padurilor – Romsilva  ???.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.