De luni, 23 august, se vor plăti parcările publice de pe bulevardele din Sectorul 4!

Sursa foto: Mircea Apostolescu/ arhiva

Cele peste 2.500 de locuri din parcările publice în spic amenajate și administrate de către Primăria Sectorului 4, prin Direcția de Mobilitate Urbană, situate pe bulevardele din Sectorul 4, vor întra în regim de tarifare, începând de luni, 23 august, astfel încât parcarea să se plătească pe interval orar, anunță la București FM directorul general al Direcției de Mobilitate Urbană din cadrul Primăriei Sectorului 4, Iulian Mihai Anghel.

El consideră că aceasta este „o normalitate”.

Potrivit hotărârilor Consiliului Local al Sectorui 4, spațiile de parcare de pe bulevarde vor fi reorganizate și împărțite în două zone tarifare, marcate cu galben și cu verde, în funcție de gradul de aglomerare, precum și de existența mai multor puncte de interes pentru cetățeni.

În zona galbenă tariful de parcare va fi de 2 lei/oră. Această zonă include locurile în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituții publice.

În zona verde, tariful de parcare va fi, începând de lunea viitoare de 1 leu/două ore.

Această zonă verde include valabilă locațiile în care fluxul de mașini este unul redus.

„Tarifele sunt diferențiate în funcție de fluxul de mașini care pot ajunge într-un anumit punct. Acolo unde zona comercială este foarte aglomerată, unde avem piețe, unde avem farmacii, unde volumul de mașini nu permite o staționare lungă în parcare, aici avem tariful de 2 lei pe oră, pentru a ne asigura că omul coboară, își face cumpărăturile și pleacă. În schimb, pe zonele verzi tariful este modic, 1 leu pe două ore, adică 50 de bani pe oră”, explică șeful de la Mobilitate Urbană.

Parcările de pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Șoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Șoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinței și Luică vor fi marcate corespunzător, iar sumele încasate din aceste tarife vor constitui bugete pentru amenajarea unor viitoare parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piața Sudului sau cea din zona străzii Tulnici.

„Întotdeauna când am dat drumul la noi locuri de parcare, procedura a fost aceeași. A fost o perioadă în care aceste parcări au fost gratuite, astfel încât locuitorii sau cei care tranzitează Sectorul să se poată obișnui cu acest tip de parcaj. După care, este absolut firesc, atâta timp cât necesită investiții, pentru amenajare, și, după aceea, costuri de mentenanță și întreținere, toate aceste locuri de parcare să intre în regim de tarifare”, apreciază Iulian Anghel.

El mai precizează că șoferii vor fi informați în legătură cu regimul de tarifare prin pancartele care vor fi instalate în zonele respective, unele cu galben, celelalte cu verde.

Intervalul de taxare va fi de luni până duminică între orele 8-18, în rest fiind gratuit.

Plata parcării se poate face prin SMS la numărul 7424 sau folosind aplicația Primăria Sectorului 4.

În cazul nerespectării regulamentului de parcare, angajații Direcției Mobilitate Urbană vor bloca roțile autovehiculul, pe cheltuiala conducătorului auto, atrage atenția Anghel.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.