Măsuri de urgență în sprijinul cetățenilor afectați de incendiul din Sectorul 5!

Primarul Cristian Popescu Piedone a dispus măsuri de urgență în sprijinul cetățenilor afectați de incendiul declanșat ieri la un bloc de pe Calea Rahovei aflat în reabilitare termică.

Astfel, deoarece ușile apartamentelor au fost sparte, în timpul intervenției pompierilor, Poliția Locală a asigurat paza imobilului, pentru a împiedica eventuale furturi din apartamente.
„Nu intră nimeni în scară blocului nelegitimat! Polițiștii vor asigura și întrarea din față și pe cea din spate. Și nu vor sta în mașină, ci la intrările în bloc. Vor dormi acolo, pe băncuță”, a dispus Piedone.

Locatarii care nu au putut dormi în propriile apartamente, din cauza fumului rămas în urma incendiului au fost cazați la hotel, pe cheltuiala Primăriei Sectorului 5.

Pe de altă parte, de astăzi, va demara înlocuirea ușilor distruse ale apartamentelor, pentru a asigura proprietățile. Printr-o acțiune de voluntariat a unor companii de construcții, va începe evaluarea pagubelor și refacerea interioară a apartamentelor distruse în urma incendiului și a intervenției pompierilor.

Reabilitarea termică a acestui imobil a început în mandatul trecut, în noiembrie 2019, și a trenat vreme de peste doi ani. Piedone le-a promus, însă, locatarilor că lucrările de reabilitare vor fi reluate de la zero și vor fi de cea mai bună calitate, de această dată.

Pompierii au evacuat miercuri 38 de persoane din imobilul afectat de flăcări, dintre care şapte au primit prim-ajutor din partea salvatorilor, iar doi pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului au fost transportaţi la Spitalul Floreasca.

La acţiune au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, trei autoscări, cinci autospeciale SMURD şi două pentru descarcerare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.