Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Este unul dintre cele mai aglomerate weekenduri în premiere. Nu mai puțin de șase pelicule noi vin în cinematografe.

De inegalabila Aretha Franklin ne aducem aminte în filmul biografic musical ”Respect” – o producție 2021, care prezintă viaţa legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie.

Aretha Franklin, care s-a stins din viață în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat activ la dezvoltarea proiectului. Artista se gândea încă de la finalul anilor ’80 la o adaptare cinematografică a cărţii biografice „Aretha: From These Roots”.

Un film de colecție, regizat de Liesl Tommy, cu Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron şi Tituss Burgess.

”Omul din întuneric-2”, în regia lui Rodo Sayagues este un thriller cu Stephen Lang, Bobby Schofield, Adam Young, Christian Zagia și Stephanie Arcila, în distribuție.

 

Norman Nordstrom – interpretat de Stephen Lang – locuieşte cu Phoenix, in vârsta de 11 ani. El a recreat familia care i-a fost furată de o şoferiţă beată şi a făcut dreptatea complicată.

Atunci când oaspeţi nedoriţi vin din nou la el acasă, de data aceasta concentraţi pe Phoenix, Norman va arăta pentru a doua oară ce poate, şi iarăși, în neaşteptate moduri.

Premiera internațională a fost pe 12 august, iar la noi, se vede la cinema, din 13 august.

Ali(e)nare este o altă premieră, în regia lui Viggo Mortensen, care are și rol principal, alături de actorii Lance Henriksen, Laura Linney, Hannah Gross.

Este o dramă ce spune povestea lui John Peterson – care locuiește cu partenerul său Eric și fiica lor adoptivă în California de Sud.

Atunci când bătrânul lui tată Willis, suferind de demență și aflat în căutarea unui loc pentru a se retrage, vine în vizită, cele două lumi diferite ale acestora se întrepătrund.

Documentarul 2020 – ”Fellini of the Spirits”, în regia lui Selma Dell’Olio aduce pe marele ecran povestea de viață a maestrului Federico Fellini.

Pentru a sărbători centenarul nașterii maestrului Federico Fellini, pe 20 ianuarie 1920, documentarul explorează, pentru prima dată, „lumea ascunsă” a regizorului.

Documentarul se bazează pe materiale nevăzute din arhivele Rai și ale „Istituto Luce”, pe lângă clipuri de film, pentru a reconstrui și descrie raportul lui Fellini cu spiritualul și supranaturalul.

Filmul include și interviuri cu Terry Gilliam și colaboratorii lui Fellini, Fiammetta Profili și Filippo Ascione, împreună cu prietenul său apropiat, jurnalistul Sergio Zavoli și academicienii Andrea Minuz și Aldo Tassone, printre alții.

În distributie îi avem pe Filippo Ascione, Damien Chazelle, William Friedkin, Andrea Minuz, Fiammeta Profili.

”Eliberează-l pe Guy” este o comedie SF savuroasă, cu Ryan Reynolds și Taika Waititi.

 

Guy, un casier bancar, își dă seama că este de fapt un personaj secundar dintr-un joc video online, destul de brutal, denumit „Free City”.

Datorită unui cod dezvoltat de programatorii Milly și Keys și inserat în „Free City” de editorul Antoine, Guy devine conștient de faptul că lumea lui este un joc video și ia măsuri pentru a se transforma în eroul acestuia, lansând o cursă contra cronometru pentru a salva jocul, înainte ca dezvoltatorii să îl închidă.

Pentru cinefilii pasionați de filme thriller avem ”Noaptea judecății eterne”, cu Josh Lucas, Ana de la Reguera, Cassidy Freeman și Will Patton.

În această vară, toate regulile sunt încălcate când o sectă de nelegiuiți decide că noaptea judecății anuale nu se termină la sosirea zorilor, ci ar trebui să nu se oprească niciodată.

Noul capitol al francizei ne duce pe un drum nou, în care membrii unei mișcări underground, care consideră că o singură noapte pe an de anarhie și crime nu e de ajuns, decid să ia cu asalt America printr-o serie de acte macabre care seamănă haos.

Acestea sunt premierele weekendului în cinematografe. Vizionare plăcută! Acum știi ce rămâne de văzut, de ascultat ai www.bucurestifm.ro – 98,3.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.