Blocul ars de pe Calea Rahovei va fi refăcut până la sfârșitul lui septembrie!

arhiva

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat că blocul de pe Calea Rahovei afectat de incendiul de săptămâna trecută, va fi refăcut complet, atât la interior, cât și la exterior, până la sfârșitul lunii septembrie.

În acest weekend, proprietarii celor 24 de apartamente afectate au eliberat apartamentele de lucrurile distruse, pentru a crea front de lucru constructorilor. Oamenii au ales ceea ce mai putea fi salvat de pe proprietățile lor și au aruncat mobilierul, electrocasnicele și celelalte lucruri distruse de foc, fum și intervenția pompierilor.

Primăria Sectorului 5 le-a pus la dispoziție, în mod gratuit, containere pentru deșeurile provenite din apartamente.

De astăzi sau cel târziu mâine, șapte companii de construcții vor intra în cele 24 de apartamente, pentru a le renova complet, la interior.

Intervenția constructorilor se face pe bază de voluntariat, deoarece Autoritatea Locală Sector 5 nu putea cheltui bani publici pentru a reabilita niște proprietăți private, a explicat Piedone, care le-a mulțumit constructorilor respectivi.

În schimb, edilul a venit cu o altă veste bună pentru cele 24 de familii ale căror apartamente au fost distruse de incendiu. Pe lângă cazare la hotel și masă gratuită până la refacerea apartamentelor, Consiliul Local al Sectorului 5 a mai aprobat și câte un ajutor de 10 mii de lei, pentru fiecare dintre cele 24 de apartamente distruse.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.