Peste 1000 de camere de supraveghere în Sectorul 3!

Până la finele acestui an, peste 1000 de camere de supraveghere vor fi instalate în Sectorul 3. În programul demarat la finele anului 2018, au fost instalate deja 550 dintre cele 1098 de camere de supraveghere. Camerele montate acoperă circa 70% dintre zonele ce urmează a fi monitorizate.

Valoarea totală a proiectului este de circa 24 de milioane de lei, a declarat pentru București FM Wan Pompiliu Buzdugă, șeful Direcției de Dezvoltare Durabilă și Sustenabilitate Urbană din cadrul Primărie Sectorului 3.

Zonele ce vor fi monitorizate de către camerele ce pot înregistra chiar şi pe timp de noapte au fost stabilite de către Poliția Locală, pe baza sesizărilor primite de la cetățeni în legătură cu săvârșirea de fapte de natură contravenţională sau penală, precum: depozitarea ilegală de deşeuri, consumul de băuturi alcoolice sau substanţe interzise pe domeniul public, actele de violenţă, dar şi neregulile din trafic.

Sursa foto: Robert Negoita/facebook

„Zonele au fost stabilite de către Poliția Locală, ținând cont de apelurile telefonice primite de la cetățeni, acolo unde erau zone răufamate, zone unde se adunau diverse persoane să facă acte de vandalism, ori foloseau zonele respective pentru a consuma băuturi alcoolice sau pentru a se injecta, din păcate. Mai sunt zonele pe care unitățile de învățământ le-au solicitat ținând cont de faptul că erau tâlhăriți copiii”, a explicat Buzdugă.

Au mai fost și vor mai fi instalate, de asemenea, camere de supraveghere în parcuri, la locurile de joacă pentru copii, în zonele unde se depozitau ilegal deșeuri pe domeniul public și în zonele piețelor.

Camerele de supraveghere sunt monitorizate non-stop de către Dispeceratul Poliţiei Locale Sector 3. În funcție de natura și gravitatea faptelor, sunt trimise la fața locului echipajele Poliției Locale sau este alertată Poliția Națională.

Imaginile camerelor, stocate timp de 21 de zile, pot folosi și pentru identificarea contravenienților sau a infractorilor și privarea faptelor, la solicitarea organelor competente.

„Noi am mers pe ideea de prevenție, dar și să ajutăm Poliția Locală Sector 3 și Poliția Națională să identifice mult mai ușor răufăcătorii”, mai spune șeful Dezvoltării Durabile de la Primăria Sectorului 3.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.