Călătorie muzicală în București!

Ajunsă în cel de al 5-lea weekend (adică exact la jumătatea maratonului cu muzică de cea mai bună calitate din registrul folk, jazz, blues, rock acoustic), STAGIUNEA MUZICALĂ ESTIVALĂ 2021, desfășurataă în Foișorul de lemn al Parcului Al.I.Cuza (IOR) – la intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății – avea nevoie de un punct de echilibru.

Pentru a „balansa” cât mai frumos cele 2 jumătăți ale actualei stagiuni muzicale, organizatorii s-au gândit să ne poarte sâmbătă, 21 august (de la ora 20:00) și duminică, 22 august (de la ora 20:30) într-o călaătorie muzicală în jurul lumii.

Astfel, sâmbătă vom putea spune că am pus un picior în Paris deoarece protagoniștii concertului – DIANA TUDOR (voce) și ALEX BURCA (pian) – ne vor purta pe malurile Senei, făcându-ne să fredonăm cele mai cunoscute și îndrăgite sansonete. Vom închide ochii și vom evada din Micul Paris în cartierele pariziene, cu freamătul și farmecul lor.

A doua zi, călătoria muzicală va continua pentru a ajunge până în Argentina, la Buenos Aires. De ce? Pentru că în acest an marcăm Centenarul celui care a creat și făcut cunoscut TANGO-ul în întreaga lume: Astor Piazzolla.

Din patria tangoului au venit și s-au stabilit în România 2 muzicieni pe care multe țări i-ar dori: ANALIA SELIS (voce) și MARIANO CASTRO (pian,chitară, orchestrații). Lor li se adaugă FLORENTINA CIORNEI (contrabas) și RAFAEL BUTARU (vioară) pentru a certifica spusele lui MARIANO CASTRO (dublu nominalizat Latin Grammy Awards în 2009 și 2010 pentru Cel mai bun album de tango) că „Dumnezeu este peste tot dar își are biroul în Buenos Aires”.

Accesul publicului se face grătuit, în limita locurilor disponibile, începând cu ora 19:00 (sâmbătă) și 19:30 (duminică), iar condițiile de accces se pot consulta pe site-ul www.primarie3.ro la rubrica Știri și evenimente.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.