Charlotte Rampling, Florin Piersic Jr., Radu Afrim, artiști prezenți în ultimul weekend FITS2021

Al doilea weekend FITS 2021 și ultimul, totodată, oferă întâlnirea cu alți creatori împortanți din România și din străinătate, dar și o serie de spectacole stradale, mult  așteptatul moment al Galei Celebrităților, și,  la final, focul de artificii.

În această seară, la ora19:00, la Sala Thalia din Sibiu se va desfășura  Gala Celebrităților FITS 2021. ”Este un eveniment de recunoaştere și de celebrare a contribuției pe care personalitățile distinse cu stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu și-au adus-o la îmbogățirea artei și a culturii universale”, spun organizatorii.

La această ediție vor primi stea și artiștii onorați anul trecut,  care nu au putut fi prezenți din cauza pandemiei: Denis O’Hare (2020), Jan Lauwers (2020), Israel Galván (2021),Akram Khan(2021), Helmut Stürmer (2021), Charlotte Rampling (2021), Yoshi Oida (2021).

Charlotte Rampling, Israel Galván, DenisO’Hare,  Helmut   Stürmer, vor participa la Gală,  alături   de   alte  oficialități  locale   și   naționale,   diplomați,   invitați speciali. Actrița Ana Ularu va primi Premiul „Virgil Flonda”, iar regizorul Bobi Pricop, Premiul „Iulian   Vișa”, cu   același   prilej.

Evenimentul va fi înregistrat și transmis, ulterior, de Televiziunea Română.

Ceremonia de acordare a stelelor va avea loc de la ora 18:00, pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății. Aleea Celebrităţilor este o structură asociată a Festivalului Internațional   de   Teatru   de   la   Sibiu,   gândită   ca   un   loc   permanent   de   recunoaştere   a contribuţiilor pe care personalități marcante ale culturii și ale artei au adus-o la îmbogățirea patrimoniului universal și numără anul acesta 50 de stele. Ele pot fi admirate pe parcursul înregului an, accesul în această zonă pietonală fiind gratuit.

 

 

Acestui proiect i-a fost dedicat albumul cu același titlu, realizat de președintele festivalului Constantin Chiriac,  și care prezintă cronologic personalițățile ale căror nume se regăsesc ”turnate pe asflat”, însoțite de fotografii, date biografice, dar și mărturisiri emoționante.

 

Spectacolul lui Radu Afrim, „Orașul cu fete sărace”, „Familia Adams” și ”Maia de Buenos Aires”, ambele în regia lui Răzvan Mazilu, „Tom și Jerry 3.0” – cu Florin Piersic Jr.,”Vrăjitoarele din Salem”, montarea lui Vlad Cristache, alături de premiata producție „Povestea prințesei deocheate” a lui Silviu Purcărete, sunt doar câteva din recomandările reprezentațiilor incluse în programul acestui weekend.

Spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, care are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, ce pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea, va fi prezentat în 28  august ora 22:00, la Fabrica de Cultură – Sala Eugenio Barba. Spectacolul ”a primit” și un minunat album de fotografii, realizat de Mihaela Marin, lansat la FITS 2021, în prezența autoarei, a regizorului, dar și a scenografului Dragoș Buhagiar.

Publicul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este invitat la spectacolul „Tom și Jerry 3.0”, o producție a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, în regia lui Florin Piersic Jr., avându-i în distribuție pe Marius Turdeanu, Ali Deac și Florin Piersic Jr. Nu este un desen animat! Este mai degrabă un film de acțiune pentru oameni mari. Poate fi urmărit în 29 august, la ora 21:00, în Sala Mare a TNRS, dar și în transmisie directă, online.

De asemenea, spectacolul lui Radu Afrim, „Orașul cu fete sărace”, o producție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri“ din Iași, va fi prezentat în 29  august , la ora 19:00, la Fabrica de Cultură Sala Faus, iar varianta înregistrată va fi difuzată online, pe www.sibfest.ro, pe 28 august, de la ora 21:00 și în dimineața următoare, de la 9:00.

Și mai avem o recomandare pentru spectatorii virtuali ai acestei ediții: astăzi, de la 22:00 și mâine de la 10:00, va fi difuzată înregistrarea spectacolului Maternal”, un text de Alexandra Badea, în regia lui Radu Nica, producție a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Cei care se află în Sibiu se pot bucura în continuare de spectacole stradale.

„Moby Dick”, o producție a Teatro dei Venti, inspirată de romanul lui Herman Melville, include decoruri de mari dimensiuni și o echipă formată din 20 de artiști, actori, muzicieni, acrobați și tehnicieni. Spectatorii FITS se vor întâlni cu artiștii italieni în 28 august, la ora 21:45, și în 29 august, la ora 21:15, în Piața Mare.

Sâmbătă, tot în Piața Mare, ai parte de o experiență inedită cu „Visul unei nopți de vară”, de A3Teatr, în regia lui Dariusz Skibinski. Un spectacol efemer, ce luminează noaptea cu lanterne magice și se îndreaptă spre locuri neumblate. Te invită la dans, îți trezește simțurile cu muzică interesantă, te zăpăcește și te amețește. Îți amuțește necazurile și te transpune în lumea visurilor. În 28 august, la ora 22:30, și în 29 august, ora 20:30, pe Pietonala Nicolae Bălcescu.

Duminică, 29 august, la ora 23.15 va avea loc focul de artificii, la ora 23:15, în Piața Teatrului.

Întregul program FITS este disponibil pe www.sibfest.ro. Spectatorii au la dispoziție și aplicația de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.