Vouchere de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă

Sursa foto: Andra Radu

Vouchere cadou pentru cei care se vaccinează cu schema completă. Guvernul încearcă să impulsioneze campania de vaccinare și a adoptat o ordonanță de urgență în acest sens.

”Astfel, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de vouchere în valoare totală de 100 de lei, sub forma tichetelor de masă”, arată Ministerul Sănătăţii.

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus organizarea Loteriei de vaccinare. Ministrul Ioana Mihăilă a declarat că loteriile vor fi organizate în perioada octombrie-decembrie 2021.

„Premiile sunt sume în bani. Ele urmează să fie reglementate împreună cu Loteria Naţională, Ministerul Economiei şi Ministerul Sănătăţii. La o primă discuţie apreciem că premiile cele mai consistente vor fi în valoare de un milion de lei, dar urmează să reglementăm periodicitatea şi ritmul extragerilor. Au participat la elaborarea proiectului de ordonanţă cei de la STS şi am prevăzut ca modalitate de înscriere, înscrierea pe site-ul certificat-covid.gov.ro!, a precizat Mihăilă.

Potrivit ministrului, prin acelaşi act normativ s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare în cazul certificatelor antigen la 48 de ore. În cazul certificatelor de testare PCR, termenul de valabilitate se menţine la 72 de ore.

Totodată, s-a introdus posibilitatea utilizării pe teritoriul României a certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, prin care se atestă vaccinarea, testarea sau vindecarea titularilor. Ioana Mihăilă a arătat că, până în prezent, aplicaţia STS prin care erau verificate certificatele era utilizată doar la punctele de frontieră.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.