IGSU: Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore!

Sursa foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania/facebook

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.364 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

La nivel național, 1.097 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona _București-Ilfov (249 cazuri), urmată de județele Constanța (55 cazuri), Cluj (54 cazuri) și Timiș (45 cazuri).

În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Totodată, pompierii au intervenit pentru lichidarea a 111 incendii, dintre care 75 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 185 ha.

O intervenție relevantă, din cursul zilei de ieri, a fost gestionată de pompierii mureșeni, care au intervenit în urma producerii unui accident rutier, pe DN 15, pe raza localității Andreneasa, în care a fost implicat un microbuz și un autoturism, în care se aflau 13 persoane. După acordarea măsurilor de prim ajutor la fața locului, 12 victime au fost transportate la spital.

Totodată, au fost transmise 13 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Alba (1), Argeș (2), Brașov (2), Covasna (1), Harghita (4) și Mureș (3).

Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play și AppStore.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.