Trupul neînsuflețit al actorului Ion Caramitru este depus la TNB!

Sursa foto: Uniter

Trupul neînsuflețit al actorului Ion Caramitru este depus la Teatrul Național din București. Cunoscuții directorului TNB pot merge vor să-și ia rămas bun de la el.

Actorul a încetat din viață la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat din cauza unor probleme de sănătate.

Ion Caramitru avea 79 de ani.

Actorul a fost director al Teatrului Bulandra, în perioada 1990 – 1993. A fost ministrul Culturii între anii 1996 – 2000, în trei guverne. A avut zeci de roluri în teatru și film.

El a fost preşedinte UNITER din 1990 şi director al Teatrului Naţional din 2005.

Sub directoratul său, Teatrul Naţional din Bucureşti a căpătat o nouă înfățișare, a fost consolidat și renovat în întregime.

Ion Caramitru a fost declarat printre cei mai buni 10 interpreţi ai lui Hamlet care au existat vreodată. Clasamentul îi aparține directorul artistic de la Royal Shakespeare Company, Michael Boyd. Este vorba despre spectacolul reper al anilor 80, montat de Alexandru Tocilescu la Teatrul Bulandra, cu Ion Caramitru în rolul titular.

A fost Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic pentru activitatea culturală româno-britanică, distincție acordată de Regina Elisabeta a-II-a, şi Cavaler al Ordinului Literelor şi Artelor în Franţa.

Și în România a primit distincții importante: Ordinul pentru Merit în grad de Mare Cruce, în 2000, iar Regele Mihai I al României i-a acordat Decorația regală Nihil Sine Deo.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.