Cursă caritabilă prin Parcul Natural Văcărești

Iubitorii mişcării în aer liber sunt așteptati pe 26 septembrie să alerge în jurul si în inima unei arii naturale protejate, Parcul Natural Văcăresti. Participanţii se vor bucura de o alergare într-un loc cu totul special şi, în acelaşi timp, vor contribui la programul „Prima casă pentru vidre”.

Aflată la cea de-a treia ediţie, Sun Challenge, competiţie organizată de Sun Plaza, e singura cursă de alergare prin Parcul Natural Văcăreşti. Doritorii se pot înscrie la una dintre cele trei distanţe de concurs – 5 km, 10 km, 21 km. Indiferent de traseul ales, participantii vor avea ocazia să alerge prin interiorul parcului, pe poteci de trail, printre lacuri, stuf, sălcii şi arbori bătrâni, în locul unde locuiesc vidre, ţestoase şi peste 170 de specii de păsări.

Toti banii din taxele de inscriere vor merge către Administratia Parcului Natural Vacaresti, care îi va folosi în programele de conservare a vidrelor.
În România, vidra este specie prioritară, care necesită un regim special de protecţie.

Vidra este un mamifer nocturn cu o blană foarte deasă, corp alungit şi coadă lungă şi rotundă. Poate ajunge până la 15 kg greutate, iar ca lungime măsoară până spre un metru fără să-i calculăm coada, care are aproximativ 30 de cm. Se hrăneşte cu peşte, dar în lipsa acestuia se mulţumeşte şi cu raci, broaşte, păsări, rozătoare, şerpi, şopârle, melci, scoici, crabi, insecte sau chiar plante.

Taxă de participare:

  • De la 1 septembrie: 100 de lei (pentru proba de 5 km si 10 km) si 120 lei (pentru proba de 21 km)

Detalii și înscriere aici:

https://www.sun-plaza.ro/sun-challenge-2021/.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.