A fost prelungită starea de alertă pe teritoriul României!

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat hotărârea nr. 67 din 09.09.2021   prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10 septembrie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2021.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 10.09.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3

  • (1) Se aprobă, începând cu data de 13.09.2021, continuarea derulării proiectului pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.
  • (2) Pe perioada menționată la alin. (1), toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.
  • (3) Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.
  • (4) Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Art.4

  • (1) Se aprobă, începând cu data de 13.09.2021, derularea unui proiect pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.
  • (2) Pe perioada menționată la alin. (1), toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.
  • (3) Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Cluj sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.
  • (4) Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Cluj.

Art.5 – Măsurile prevăzute la art. 1 și art. 2 din prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale. Art.6 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
PRIM-MINISTRU

FLORIN-VASILE CÎȚU

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.