Ciprian Ciucu: Autoritatea locală va asigura materialele necesare educaţiei preşcolarilor

Primăria Sectorului 6 va asigura materialele necesare educaţiei preşcolarilor, a subliniat edilul Ciprian Ciucu, precizând că neclaritatea legislativă ce a lăsat grădiniţele neacoperite din acest punct de vedere va fi corectată de Consiliul Local.

„Succes elevilor şi preşcolarilor în noul an şcolar! Le doresc să rămână cât mai mult timp în şcoală (nu on-line), alături de profesorii şi colegii lor! Le transmit, cu precădere, doamnelor educatoare faptul că Primăria Sectorului 6 este alături de dumnealor şi că vom asigura materialele necesare educaţiei preşcolarilor. O neclaritate legislativă a lăsat neacoperite grădiniţele, lucru pe care îl vom corecta în curând la nivelul Consiliului Local al Sectorului 6. Este important ca personalul didactic să se preocupe în principal de educaţie şi să nu aibă alte griji”, a declarat Ciprian Ciucu.

Administraţia Şcolilor Sector 6 a informat asupra situaţiei unităţilor de învăţământ, menţionând că a fost deschisă o nouă grădiniţă, „Albina”, cu dotări şi echipamente de ultimă generaţie. Aceasta găzduieşte peste 200 de copii şi 40 de cadre didactice.

Curţile a cinci unităţi de învăţământ modernizate au fost reamenajate; a fost finalizată modernizarea corpului A al Şcolii Gimnaziale nr. 169; opt grădiniţe au fost dotate cu locuri de joacă noi.

De asemenea, au fost efectuate lucrări în 47 de unităţi de învăţământ pe timpul verii. Terenurile de sport sunt la standarde europene, fiecare unitate de învăţământ dispune de termoscaner, clasele în care se desfăşoară procesul didactic au fost curăţate şi dezinfectate. Sunt asigurate materialele de protecţie sanitară şi toate clasele dispun de dispenser de hârtie şi dezinfectant.

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a marcat cu vopsea reflectorizantă trecerile de pietoni din apropierea următoarelor unităţi de învăţământ: Şcoala Regele Mihai I, Şcoala Gimnazială Constantin Brâncuşi, Şcoala Româno-Finlandeză, Şcoala Gimnazială nr. 206, Şcoala Gimnazială Sfântul Andrei, Grădiniţa nr. 230, Şcoala Gimnazială nr. 279, Grădiniţa nr. 229, Şcoala Gimnazială nr. 197, Şcoala Gimnazială nr. 193.

În următoarea perioadă, lucrările de marcare a trecerilor de pietoni vor continua pentru toate unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 6.

Totodată, Poliţia Locală Sector 6 a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în zonele instituţiilor de învăţământ, odată cu deschiderea anului şcolar. Au fost suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, iar poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Poliţia Locală Sector 6 asigură pentru unităţile de învăţământ din sector monitorizarea video non-stop.

45.000 de elevi şi preşcolari (35.000 de elevi şi 10.000 preşcolari) încep luni şcoala în cele 67 de unităţi de învăţământ care se află în administrarea autorităţii locale: 26 grădiniţe, 27 şcoli gimnaziale şi 14 colegii şi licee.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.