Florin Cîțu: „Am avut discuții despre plafonarea prețului la gaze”

Sursa foto: Florin Cîţu/facebook

Premierul Florin Cîțu, ministrul Muncii și ministrul Energiei au anunțat măsurile stabilite în ceea ce privește criza facturilor.

„În primul rând am discutat despre proiectul de ordonanță de urgență care stabilește ca angajații din instituțiile publice din zona asistenței sociale vor trebuisă facă dovada vaccinării sau, în caz contrar, să prezinte un test negativ sau dovada faptului că au trevut prin boală. Acesta este un proiect de ordonanță în prima lectură.

A doua ordonanță în prima lectură este vorba despre compensarea prețului la energie și gaz. Am avut o discuție foarte bună în ședința de Guvern de astăzi. Am mandat Am mandat Ministerul Muncii, Energiei şi Finanţelor să vină cu o formă finală. Aș vrea să fie completată forma și schema cu soluții pentru compensarea clienților noncasnici, în special IMM-uri. 

Tot în ședința de Guvern de astăzi am avut discuții despre plafonarea prețului la gaze.  Am introdus această temă în dezbatere, în Guvern. Sunt mai multe variante la care ne gândim dar am vrut să avem și această variantă. Căutăm cele mai bune soluții pentru această perioadă în care prețurile au crescut pentru consumatorii casnici și cei noncasnici, în special până în 31 martie.”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîţu a afirmat că există soluţii pentru compensare, existând, în proporţie de 90%, soluţiile pentru această iarnă.

„Este important să nu distorsionăm foarte mult piaţa. Motivaţia de a investi dispare pentru companii, să vedem cum luăm decizia să fie una cât mai puţin invazivă”, a mai spus Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.