VIDEO: Irina Zamfirescu (voluntar OPTAR) – „Marșul este un lucru care coagulează întreaga comunitate”

Despre „Marșul bicicliștilor”, ediția cu numărul 16, care va avea loc pe 18 septembrie sub sloganul „Vrem orașe pentru oameni”, au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Irina Zamfirescu, voluntar OPTAR, invitată în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Zoom.

„Avem senzația un pic că suntem în Ziua cârtiței. Marșul este de la primul mandat al lui Sorin Oprescu. În principiu constatăm că solicitările le luam cu copy/paste. A crescut un pic numărul de kilometrii pentru tarsee de biciclete. Ce cred că trebuie să înțeleagă noua administrație e că nu putem să punem în așteptare nevoile stringente ale Bucureștiului”, spune Irina Zamfirescu.

Dacă vrei să afli care sunt problemele, care este scopul acestui marș, care sunt soluțiile, vezi VIDEO.

„Noi milităm pentru un transport public foarte bine conectat, optimizat. Ne dorim foarte mult respectarea unei legi care spune că spațiile publice trebuie accesibilizate. Nu e strict despre biciclete. Vrem un oraș în care, înainte de orice, să fie funcțional, sănătos, echitabil, în care orice persoană să aibă acces la spațiul public în siguranță. Marșul este un lucru care coagulează întreaga comunitate. Un primar trebuie să aibă atenție distributivă”, punctează Irina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.