Capitala intra in zona galbena. 2.05, incidenta in Bucuresti

arhiva

Incidenta cumulata la 14 zile a ajuns la 2,05 in Bucuresti, anunta Directia de Sanatate Publica.

In aceasta situatie, Capitala intra in zona galbena si DSP urmeaza sa vina cu propunerile pentru introducerea unor masuri care vor fi trimise Prefecturii din Bucuresti.

In functie de acestea se va reuni Comitetul Municipal pentru situatii de urgenta Bucuresti.

Printre masuri, de exemplu, se pot regasi cinematografele, sălile de spectacol care vor putea primi spectatori pe cel mult 70% din locuri. Se vor putea organiza festivaluri și concerte în aer liber dar cu cel mult 2500 de participanți, cu obligativitatea purtării măștii și este important ca toți să prezinte fie dovada vaccinării, fie dovada unui test covid negativ ori să ateste faptul ca au trecut recent prin boală.

In ceea ce privește barurile, cluburile și discotecile acestea pot primi clienți dar în limita a maxim 70% din capacitatea spațiului și toți să fie vaccinați.

In cazul evenimentelor private, cum sunt nunțile și botezurile, acestea se pot desfașura în exterior cu cel mult 150 de persoane și în interior cu cel mult 100 de persoane. Numărul crește la 300 în interior dacă cei care vin prezintă dovada vaccinării, un test negativ sau dacă au trecut recent prin boală. Numărul de invitați nu este limitat la aceste evenimente private dacă toți cei care participă au dovada vaccinării.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.