Ziua Mondială a Leucemiei Mieloide Cronice

Sursa foto: youtube

La 22 septembrie, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională a informării cu privire la leucemia mieloidă cronică, fiind o iniţiativă a organizaţiilor de pacienţi din întreaga lume lansată în 2008.

Potrivit Fundaţiei Internaţionale pentru Leucemia Mieloidă Cronică, din 2011, marcarea acestei zile a devenit un eveniment global.

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la aprobarea primei terapii ţintite în LMC, care a schimbat speranţa de viaţă pentru mulţi pacienţi cu LMC.

La nivel mondial, accesul la medicamentele de bază şi la diagnosticare, tratamentul conform recomandărilor experţilor, instrumentele de monitorizare precise, gestionarea eficientă a efectelor secundare şi informarea corectă a pacienţilor şi a celor care îi îngrijesc rămân provocări uriaşe pentru mulţi pacienţi cu LMC.

Comunitatea globală a pacienţilor cu LMC – Fundaţia Internaţională pentru Leucemia Mieloidă Cronică – face apel la oamenii de ştiinţă, medici, companii farmaceutice, guverne şi la întreaga societate să i se alăture în angajamentul asumat de aceasta, cu ocazia Ziua Mondială a LMC 2021, pentru obţinerea accesului universal la tratamente şi implicit obţinerea celor mai bune rezultate în materie de sănătate pentru toţi pacienţii cu LMC, indiferent de locul în care trăiesc.

Misiunea Fundației Internaționale pentru Leucemia Mieloidă Cronică este de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale pacienţilor afectaţi de leucemie, precum şi ale rudele acestora.

Fundaţia colaborează cu toate părţile interesate şi implicate în cercetare, tratament şi îngrijirea pacienţilor cu leucemie.

La nivel mondial, leucemia mieloidă cronică are o incidenţă de 1,6 cazuri la 100.000 de persoane pe an, potrivit www.pfizer.com. Cel mai adesea afectează oamenii de vârstă mijlocie şi înaintată, diagnosticul fiind pus frecvent între 55 şi 60 ani, cu rata de diagnostic la copii de 2%. Este mai frecvent la bărbaţi. LMC reprezintă 15% din toate tipurile de leucemii diagnosticate la adulţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.