Traian Bădulescu (Consultant în Turism): ”Vaccinații au acces cam peste tot”

De Ziua Internațională a Turismului,. Traian Bădulescu a fost invitatul lui Alex Minculescu în Matinalul “Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”2021 a fost un an clar mai bun decât 2020. Am devenit mai responsabili și să sperăm că vom trece cu toții cu bine, mai repede. Normalitatea nu va ma fi chiar aceeași. Turismul va fi practicat într-un mod mai responsabil. Din ce în ce mai mulți turiști sunt atenți la ce se oferă. Sunt la îndemână intrumente de protecție în plus. Vaccinații au acces cam peste tot. Cei nevaccinați s-au obișnuit cu efectuarea de teste”, spune Traian Bădulescu.

”Vara asta a fost clar mai bună. Foarte mulți turiști, pe partea de litoral, au ales România. Litoralul românesc a mers cel puțin la fel de bine ca anul 2019, considerat cel mai bun pentru litoralul românesc din ultimii 15 ani. Mulți turiști au preferat să stea în natură, mai izolat. Pe plan extern, am avut turiștii care și-au făcut rezervări din timp, mai ales cei vaccinați. Aceștia știau că nu vor avea restricții majore de călătorie. Turiștii nevaccinați s-au uitat cu mare atenție la culori”, punctează consultantul în turism.

Dacă vrei să afli cine a făcut rezervări last minute, câți turiști străini au vizitat România, cum se anunță anul 2022, vezi VIDEO.

”Tarifele au crescut în medie cu 10-15% față de perioada de dinainte de pandemie. Să nu uităm însă că toate costurile au crescut. Practic, tarfile au fost ajustate, nu mărite”.

Legat de sărbătorile de iarnă, Traian Bădulescu spune: ”La ora actuală există și temerile financiare legate de iarnă. Pe de altă parte, toți turșitii au început să își facă rezervări pentru România. Avem aceste certificate verzi. E drept, testele costă cam mult. Testarea întotdeauna a fost recomandată și eficientă pentru a ști care este nivelul de infectare. Eu zic că turiștii vaccinați își vor rezerva pe plan extern. Cea mai solicitată destinație este Egiptul. A fost mereu verde în ultimul an. Acolo se poate intra cu vaccin sau cu test PCR. La întoarere nu riști carantina. Au fost 250.000 de turiști români în Egipt, mai mulți ca oricând pentru această țară.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.