VIDEO: Gáspár György (Psiholog clinician și Psihoterapeut relațional) – „De calitatea relației depinde calitatea vieții noastre”

Misterele ascunse în cele patru camere ale inimii sunt elucidate de Gáspár György, Psiholog clinician și Psihoterapeut relațional, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, cu Alex și Andreea, pe 98.3 FM si live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

„Probabil că o foarte mare parte din atenția noastră s-a îndreptat spre preocupările legate de Covid. Dar cred că la sfârșitul zilei, fiecare dintre noi și-a dus un pic de energie și către inima proprie sau a altei persoane. Dacă păstrăm suficientă energie pentru relația de cuplu, acești oameni reușesc să treacă mai bine de pandemie. Când ne trezim singuri, provocările sunt mai greu de dus. Când știm că mai e cineva lângă noi, ne simțim mult mai puternici și putem lupta mai bine cu ce trăim în prezent”, explică Gáspár György.

Dacă vrei să afli ce spune despre romantismul în timpurile actuale, ce se întâmplă dacă nu avem grijă ca relațiile noastre să rămână vii, care sunt cele 3 ingrediente importante ale relației, vezi VIDEO.

„Majoritatea oamenilor, atunci când se îndrăgostesc, încă se implică în gesturi de romantism. Însă, dificultatea e reprezentată de cum ne implicăm în relația de cuplu după 2-3 ani de relație. E important să nu ne așezăm confortabil în fotoliu, ci să fim foarte atenți la ce se așteaptă în relația de la noi. De calitatea relației depinde calitatea vieții noastre.

E important să realizăm că romantismul nu se produce constant, ca în filmele americane. Fiecare relație trece și prin perioade mai dificile. Inclusiv aceste momente fac parte din viziunea romantica a vieții de cuplu. Iubirea adevărată vine după etapa de îndrăgostire romantică.

În prima etapă sunt multe iluzii. Abia după vedem cine este omul de lângă noi și începem să îl iubim. La început, dragostea egal chimie. După aceea, e nevoie să ne implicăm într-o manieră mai asumată, mai conștientă. Din păcate, nu prea avem modele de realții peste timp care au rămas vii. Avem nevoie să trecem în secolul XXI. Există câteva aspecte invizibile: vorba bună, mângâierea, atingerea”, punctează Gáspár György.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.