Lucrări blocate la unități de învățământ din Sectorul 5

Captura video Primaria Sectorului 5 / Facebook

Consilierii locali din Sectorul 5 au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind relocarea celor opt grupe ale Grădiniței „Floarea Soarelui” în spațiile excedentare din alte cinci unități de învățământ din sector.
Relocarea este necesară pentru reabilitarea localului Grădiniței „Floarea Soarelui”.

Consilierul local liberal Daniel Mălăiele le-a atras atenția atât colegilor săi de legislativ, cât și executivului Primăriei din strada Fabrica de Chibrituri asupra faptului că există mai multe unități de învățământ din sector – grădinițele 244, 245, 269, Școala 124, Grigore Tocilescu, Ion C. Brătianu, care au fost relocate chiar și de patru ani, din anul 2017.
Lucrările de reabilitare s-au blocat, iar unitățile de învățământ au rămas în alte localuri.

În plus, ar urma să fie relocate încă 7 unități de învățământ din Sectorul 5, iar directorii de grădinițe și școli sunt nemulțumiți deoarece lucrările începute nu se finalizează și există teama că și lucrările care vor fi demarate ar putea stagna.
Consilierul local liberal a cerut identificarea unor soluții pentru deblocarea lucrărilor la unitățile de învățământ relocate.

În cadrul ședinței de Consiliu Local, edilul Cristian Popescu Piedone a retras de pe ordinea de zi nu mai puțin de 49 de proiecte de hotărâre care primiseră avize negative de la comisiile de specialitate.
Reabilitarea curților școlilor este necesară, dar proiectele au fost retrase deoarece membrii executivului din Fabrica de Chibrituri nu au reușit să îi convingă pe consilierii din comisiile de specialitate, a explicat edilul.

Piedone i-a îndemnat pe directori să se prezinte pregătiți la comisiile de specialitate și a făcut apel la consilierii locali să îi convoace pe membrii executivului în fața comisiilor de specialitate pentru a le cere lămuriri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.