Ziua recoltei la Academia de Științe Agricole și Silvice

Peste 150 de soiuri de fructe, struguri si legume vor fi prezentate la Toamna Horticolă Bucuresteană – Ziua Recoltei de astăzi până duminică.

La evenimentul care se desfășoară în Campusul Agronomie-Herăstrău participă 50 de producători, institute și statiuni de cercetare horticolă care prezintă și oferă spre degustare soiuri românești dar si soiuri recent introduse din străinătate – mere, pere, prune, gutui, struguri si tomate.

O prezență inedită o reprezintă speciile noi de kiwi, curmale dobrogene, smochinele si cartoful dulce.
Din oferta târgului nu vor lipsi sucurile naturale, îngheţata artizanală şi numeroase alte produse inedite, alături de must şi vin.

Producătorii vor expune şi comercializa o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit și delicii tradiționale.

Ziua Recoltei este o sărbătoare pentru comunitatea de producători şi consumatori, care încununează un an de producţie bogată. Pe tot mapamondul, gospodarii sărbătoresc Ziua Recoltei, iar anul 2021 a fost declarat, de către ONU şi FAO, Anul Internaţional al Fructelor şi Legumelor.

Evenimentul are, de asemenea, şi o componentă educațională importantă prin conferințele și atelierele care au loc în fiecare zi în Aula Magna „PS Aurelian” a USAMV Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.