Consilierii locali cer desființarea marilor construcții ilegale din Sectorul 1!

arhiva

Consilierii locali cer Executivului Primăriei din Banu Manta desființarea marilor construcții ilegale din Sectorul 1. Este vorba despre acele construcții pentru care există hotărâri judecătorești de desființare definitive și irevocabile. Unele dintre ele se află într-o avansată stare de degradare și au ajuns chiar să prezinte pericol pentru cei care trec prin zonele respective.

Consilierul local Daniela Popa spune că, în timp ce Primăria Sectorului 1 demolează garaje, mari construcții pentru care există hotărâri judecătorești de desființare rămase definitive și irevocabile continuă să rămână în picioare. Iar unele dintre acestea prezintă chiar pericole iminente pentru trecătorii din zonele respective.

Daniela Popa: „Lupta se duce doar împotriva celor mici, pe când abuzurile celor mari sunt ignorate sau trecute cu vederea”!

„De ce nu vă implicați și în lucrările de demolare cu adevărat importante? Și le reiau: Cathedral Plaza, structura de beton cu un etaj, cu risc de prăbușire de pe Intrarea Geneva, blocul de cinci etaje de pe Expoziției, în continuă degradare, cât și complexul en-gors „Flora”, de pe Bulevardul Expoziției, structura inundată de pe Calea Dorobanților.

Lupta se duce doar împotriva celor mici, pe când abuzurile celor mari sunt ignorate sau trecute cu vederea. Când lucrările astea ar trebui demolate și intervenit acolo urgent. Pentru cele pe care vi le-am enumerat sunt hotărâri (… judecătorești de desființare n.r.) definitive. Demolăm un garaj, dar astea, care de atâția ani de zile sunt chiar un pericol pentru cetățenii Sectorului 1 și unde am putea să dezvoltăm lucruri mărețe… ”, a interpelat Daniela Popa Executivul Primăriei din Banu Manta.

Oliver Leon Păiuși: „Există o problemă legată de firmele care se feresc să vină la licitațiile Poliției Locale.”

Oliver Leon Păiuși, viceprimar cu atribuții în domeniul urbanismului spune, însă, că sunt demolate numai construcțiile ilegale pentru care există hotărâri judecătorești de desființare definitive.

Edilul Clotilde Armand ar fi semnat peste o sută de decizii de desființare a unor construcții ilegale, mergând de la garaje până la case sau blocuri mai mari sau mai mici, conform viceprimarului cu atribuții în domeniul urbanismului.

Problema este că, la licitațiile deschise de către Poliția Locală a Sectorului 1, nu s-ar prezenta firme doritoare să execute aceste lucrări, deoarece ar fi sensibile, se plânge Oliver Leon Păiuși.

Cât privește desființarea Cathedral Plaza, ar exista o hotărâre judecătorească definitivă în acest sens, însă obligația de desființare ar reveni emitentului autorizațiilor pe baza cărora a fost ridicată clădirea, susține viceprimarul lui Clotilde Armand.

„Ați făcut referire la Cathedral Plaza, mare parte dintre autorizații au fost emise de către Primăria Capitalei. Știți bine că există acele hotărâri (… judecătorești de desființare n.r.) definitive și tot emitentul autorizației are această obligație (…de desființare a construcției ilegale n.r.).

Tot ceea ce se poate demola prin Poliția Locală sunt doar acele construcții care au o hotărâre definitivă și irevocabilă de desființare. Lucrurile astea s-au făcut de către doamna primar. Vă confirm că au fost semnate peste o sută de decizii (…de primar n.r.) în vederea desființării acestor construcții, care pornesc de la garaje până la alte locuințe, mai mult sau mai puțin mari, pot să zic așa, adică blocuri, case, garaje.

Există o problemă legată de firmele care nu vin la licitațiile deschise de către Poliția Locală, pentru că e un subiect sensibil și multe dintre ele se feresc, vă zic lucrul ăsta foarte deschis”, a răspuns Oliver Leon Păiuși.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.