România- Armenia 1-0 în preliminariilor Cupei Mondiale din 2022

Tricolorii au învins în această seară Armenia cu scorul de 1 – 0, prin golul reuşit de Alexandru Mitriţă în minutul 29.

În urma acestei victorii, naţionala a urcat de pe locul 4 pe 2 în grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022 şi datorită victoriei în deplasare a Germaniei în partida cu Macedonia de Nord.
România şi-a luat astfel revanşa după eşecul surprinzător de la Erevan cu 2-3 din luna martie.

Aceasta a prima partidă jucată de naţionala României pe noul stadion Steaua, la 12 ani de la precedentul meci disputat în Ghencea, 1-1 cu Austria în preliminariile CM 2010.

În celelalte partide ale grupei J de luni seară, Germania a învins Macedonia de Nord cu 4-0 în deplasare, iar Islanda a trecut acasă de Liechtenstein tot cu 4-0.

În urma acestor rezultate,Germania rămâne în continuare liderul grupei cu 21 de puncte şi practic are asigurată calificarea la CM 2022.

În ultimele două partide ale preliminariilor, România va juca acasă pe 11 noiembrie cu Islanda și apoi trei zile mai târziu în deplasare pe 14 noiembrie cu Lichtenstein.

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar.
Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021, vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.