Spitalul modular din Pipera nu va avea oxigen!

Foto: Biroul de presa al PMB
La inițiativa primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, consilierii municipali au adoptat, astăzi, o hotărâre prin care dau în folosință gratuită terenul pe care funcționează spitalul modular Covid-19 din Pipera.
Hotărârea era necesară în vederea operaționalizării acestei facilități medicale, conform edilului șef.
Spitalul modular fără oxigen… 
Tot la inițiativa lui Nicușor Dan, consilierii municipali au discutat și rectificarea bugetului Capitalei.
Consilierul Ancuța Comănici a susținut, în numele grupului PSD din Consiliul General al Municipiului București, un amendament privind alocarea a 417.000 lei pentru achiziționarea unei instalații de distribuție a oxigenului medical pentru spitalul modular Pipera.
Nicușor Dan: În prezent sunt locuri libere pentru pacienții Covid-19 în spitalele Municipalității! 
Primarul general Nicușor Dan a precizat că, în acest moment, există suficiente locuri LIBERE, atât cu cât și fără oxigen, pentru pacienții Covid-19, în spitalele administrate de către ASSMB.
„Spitalul modular ar fi operaționalizat pentru viitor, pentru cazul în care vom ajunge în situația de a nu mai avea locuri disponibile pentru pacienții Covid-19 în spitalele administrate de către Municipalitate”, a explicat Nicușor Dan.
De altfel, investiția nici nu ar putea fi realizată deoarece numai terenul aparține Municipalității, în timp ce containerele care compun spitalul aparțin Companiei Municipale de Consolidări, aflată în insolvență, a susținut edilul.
Horia Tomescu, paturile ATI și cele cu oxigen de la Spitalul „Victor Babeș” sunt ocupate…
Viceprimarul Capitalei cu atribuții în domeniul sănătății, Horia Tomescu, a arătat că, la Spitalul „Victor Babeș”, atât paturile ATI, cât și cele cu oxigen destinate pacienților COVID-19 sunt ocupate, conform datelor de astăzi dimineață.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.