S.O.S. România în siguranță!
Articol de dianamatei, 13 octombrie 2021, 15:54
Webstock, cea mai mare conferinţa de social media, și-a desemnat câștigătorii.
Liviu Zorilă, manager la Playerfy, și a sa #LeapsaPentruViata au luat coroniță la categoria „Best Use of Influencers”.
Nu este la primul proiect în slujba cetățeanului și toate au un liant.
Legătura de baza este educația. Proiectele s-au diversificat, însă baza este educația. 125 de mii de copii cu proiectul de educație rutieră. Pe lângă beneficiari, am vrea să vedem rezultate în statistici, în generațiile de copii care vor deveni adulți.
În București, proiectele sale ne-au adus treceri de pietoni 3D.
Nu sunt din filme SF. și nici nu le-am inventat noi. Dar le avem.
„Sunt 3 treceri de pietoni 3D, făcute acum doi ani, în Bucuresti; avizate, autorizate. Prin ele am marcat o nouă ediției e proiectului de ducatie rutieră. Ne-am dorit să facem ceva, ce nu se mai făcuse. Am lucrat cu companii de top din lume. Există și azi. Șoferul percepe, de la o distanță de câțiva metri, ceva ca și cum ar ieși din astfalt. Șoferii trebuie să înțeleagă că este o zona de risc, indiferent că nu e nimieni în zonă. Am făcut și pe bulevardul Maniu o trecere ca un covor, pentru o aderență mai bună. Și aveam alte 4 treceri în construcție acum”.
Parcă ne place să fim pe primul loc, de la coadă.
#LeapsaPentruViata s-a născut din niște statistici sumbre.
„Este o campania exclusiv pro bono și cu atât mai mare este bucuria recunoașterii. Suntem pe primul loc în Europa la cei care mor în acccidente rutiere și pe ultimul loc la acordarea de prim ajutor. Prin România în Siguranță, vrem să nu mai fim în aceste statistici. Ambele subiecte au aceeași cauză: lipsa de educație. Fie că e de acasă sau de la scoală. Încercăm să mergem în școli, în licee să educăm și să instruim profesorii. Un copil nu învață acasă cum să acorde primul ajutor că nici părinții nu știu; este valabil și la școală. Dacă școlile mai lucrează cu politia pe zona de rutieră, pe zona de prim ajutor, școlile nu invită medici să instruiască. Educația durează. Noi ne adresăm întregii populații. Scopul nostru este să ajungem la toate bulele. Clipurile durează cel mult un minut jumate. Am introdus și câteva elemente de umor, deși subiectul este unul serios”.
Cu bani sau fără, campania s-a făcut!
Nu trebuie decât să intrăm pe internet și să ne informăm.
Și s-a făcut și având alături oameni din societatea civilă.
„Am lucart cu regizori și cei mai importanți influenceri din țară. Cei de la DSU au fost…Mi a plăcut că o instututie militarizată a încercat ceva nou. Mulți oameni mor pentru că nu primesc primul ajuor. Pe lângă a aștepta de la autorități, important este să facem și noi, pentru noi. Specialiștii spun să intervenim în accidente. Nu putem face rău. Cine nu știe să acorde primul ajutor, nici nu o face”.
Să păstrăm România în siguranță!