Certificatul verde sau testarea anti-covid ar putea deveni obligatorii și în magazine!

Primul ministru Florin Cîțu a declarat că, în acest moment, Executivul de la Palatul Victoria nu ia în calcul carantinarea Capitalei.

„Nu, în acest moment, nu luăm în calcul această măsură (…carantinarea Capitalei n.r.). Ați văzut că și anul trecut a fost această discuție despre carantinarea Bucureștiului și nu a funcționat. Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”, a spus premierul Cîțu.

Nici reducerea programului unor operatori economici în week-end nu a fost luată, încă, în discuție, a mai precizat premierul.

„Nu am discutat, însă, despre a reduce numărul orelor de funcționare în week-end, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile”, a mai declarat șeful de la Palatul Victoria.

Guvernul ia în calcul, însă, alte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV2. Cea mai importantă dintre acestea ar fi introducerea impunerii certificatului verde pentru toate activitățile economice, inclusiv pentru magazine și hipermarket-uri, a precizat Cîțu .

„(…) Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sănătății a fost acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activitățile pe care le avem în România. La orice activitate la care intrăm în contact cu persoane să avem acest certificat verde, activități economice. Dacă dorim, în continuare, să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult. (…) Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important și ne gândim la acest lucru”, a declarat primul ministru Florin Cîțu.

Premierul dorește ca această măsură să fie introdusă cât mai rapid.
Cîțu a precizat că introducerea obligativității certificatului verde inclusiv pentru magazine nu ar reprezenta o restricționare a accesului cumpărătorilor.

„Asta nu este restricționare, este doar triere. (…) Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat. Deci, sunt trei variante simple. Așa și când mergi la doctor, să știți, trebuie să te testezi pe proprii bani, dacă vrei să mergi la spital”, a precizat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.