”Furtuna”, în stil Ada Milea, premieră la Teatrul Bulandra, în acest weekend

Sursa foto: Teatrul Bulandra

Astăzi și duminică, 17 octombrie, de la orele 19:00, la Teatrul Bulandra, la  Sala Toma Caragiu, are loc premiera unui spectacol-eveniment, versiunea muzicală a celebrului text shakespearian ”Furtuna”, tradus de Cristi Juncu și adaptat de Ada Milea.

Din distribuție fac parte: Cătălin Babliuc (Caliban / Antonio / Ferdinand), Lucian Iftime (Prospero / Regele / Stephano), Silvana Negruțiu (Miranda / Trincoola), Maria Veronica Vârlan și Anca Sigartău (Ariel).

Regia, muzica și versurile aparțin Adei  Milea, iar versiunile muzicale electronice, lui Alin Teglaș.  Scenografia , video și lighting design au fost create de Andu Dumitrescu.

”Este o versiune muzicală a celebrului text shakespearian. Spectatorul e invitat în “insula de sunete” construită de Ariel și poate urmări cum realitatea personajelor se schimbă până când acestea “nu își mai dau seama ce e vis și ce nu”. În jungla de microfoane, cabluri, instrumente și proiecții video, unii actori joacă mai multe roluri: Caliban devine Antonio, apoi se transformă în Ferdinand, iar Regele e, de fapt, un Prospero urmărit de același cuțit criminal.” Spune Ada Milea.

”Când accesezi universul Adei Milea e ca și cum ai intra în Țara Minunilor. Orice obiect se transformă. Orice literă devine notă muzicală. Orice neputință se dizolvă încet, dar sigur. Gândul și personajele conduc muzica, nu invers. E fascinant și vrei să aparții acestui univers. Până înțelegi jocul, poate părea totul cu susul în jos, de neatins, de necuprins. Apoi, pe nesimțite, te fură. Nu știi când și cum s-a întâmplat exact, dar te trezești jucându-te și bucurându-te.”, mărturisește Silvana Negruțiu.

 

Prospero, magicianul care locuiește cu fiica lui, Miranda, pe o insulă părăsită, provoacă FURTUNA. O furtună-pedeapsă, care-i aduce pe insulă pe Alonso, rege la Neapole, pe fratele acestuia, Sebastian, dar și pe fratele lui Prospero, Antonio, cel care cu ani în urmă îi furase ducatul din Milano. Pe corabie se află și prințul Ferdinand, cel care pe insulă se va îndrăgosti de frumoasa Miranda. Cu puterile sale magice, sprijinit și de Ariel – spiridușul aerului, Prospero va inventa încercări, va schimba destine, comportamente, în fine, va interveni benefic în viețile tuturor.

”Când eram mic, abia așteptam să merg în tabără. Ajungeam acolo si pentru câteva zile nu mă mai interesa nimic, cântam, improvizam, ne jucam. Cam așa m-am simțit cât am repetat cu Ada, din nou copil, din nou dornic să cânt până mă ustură în gât. În ultima vreme e din ce în ce mai greu să te simți împlinit sau bucuros, condițiile actuale sunt aproape 100% împotriva noastră. Cu toate astea, cred cu tărie că și noi, actorii care jucăm în spectacolul ”Furtuna” și spectatorii care vor veni să ne vadă, cu toții vom fi într-un loc mai bun pentru o oră jumătate. Vom fi veseli, poate un pic melancolici dar cu siguranță, multumită geniului Adei, vom pleca acasă mai generoși, mai fericiți, mai buni. Vă așteptăm.”, este mesajul lui Cătălin Babliuc, postat pe pagina Teatrului Bulandra.

”Acest spectacol reprezintă pentru mine una dintre cele mai mari provocări artistice de până acum. O joacă serioasă pusă la cale de Ada Milea, alaturi de prietenii mei din Teatrul Bulandra. Am râs, am mâncat, am cântat, ne-am jucat împreună iar rezultatul il puteți vedea la Teatrul Bulandra. Nu-mi rămâne decât să le mulțumesc din suflet tuturor pentru această șansă. A fost extrem de frumos!”, scria pe aceeași pagină Lucian Iftime.

 

NR: fotografii puse la dispoziție de Teatrul Bulandra

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.