Ziua Mondială a Nevăzătorilor

Asociaţia Nevăzătorilor din România anunţă că astăzi la ora 11, de Ziua Internaţională a Bastonului Alb, are loc inaugurarea Centrului social şi de reabilitare „VATRA LUMINOASĂ„, situat în str. Vatra Luminoasă, nr. 106, sector 2.

Acest centru va găzdui singura tipografie braille de mare tiraj din România şi studioul de înregistrare al cărţilor şi materialelor audio destinate deficienţilor de vedere.

Tot la sediul centrului, nevăzătorii români primesc sprijin și consiliere de specialitate, fac cursuri de orientare în spațiu si de formare și reconversie profesională.

Ziua Internaţională a Nevăzătorilor sau Ziua bastonului alb (International White Cane Day) a fost instituită de Organizaţia Europeană pentru Bunăstarea Nevăzătorilor în 1993, la Varşovia (Polonia).
Marcarea acestei zile a generalizat sărbătorirea la nivel mondial a „Zilei bastonului alb”, instituită de preşedintele american Lyndon Johnson, în 1964. Bastonul alb este un instrument necesar persoanelor fără vedere şi, totodată, un simbol al independenţei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.