Va plăti Primăria Sectorului 1 penalități de 15 milioane de euro?!

Foto: Primaria Sectorului 1 / Facebook

Executare silită de circa 15 milioane de euro pe bugetul din Banu Manta…

Conform consilierului local Dinu Gheorghe, președinte al Comisiei de buget a Consiliului Local al Sectorului 1, pe data de 8 decembrie anul trecut, Primăria din Banu Manta a fost înștiințată privind o executare silită în valoare de peste 78 de milioane de lei.

Executarea silită reprezintă un număr de zece facturi de salubritate neplătite.
Autoritatea locală a contestat executarea silită, dar a pierdut și există un titlu executoriu pentru suma respectivă, a explicat Dinu Gheorghe.

Această sumă, de circa 15 milioane de euro, nu a fost inclusă în bugetul Sectorului 1. Cine răspunde pentru penalitățile generate de neplata sumelor pentru executarea silită, a interpelat Executivul din Banu Manta președintele Comisiei de buget Dinu Gheorghe.

Primarul să plătească penalitățile!

Consilierul Viorel Chirvasă a declarat, în plenul Consiliului Local al Sectorului 1 că primarul Clotilde Armand trebuie să își asume plata penalităților, deoarece domnia sa a decis să nu plătească facturile către operatorul de salubritate Romprest.
Același punct de vedere a fost susținut și de către consilierul local PNL Dan Podaru.

Primăria Sectorului 1 mai are de plătit numai circa 12 milioane de euro…

Directorul economic al Primăriei Sectorului 1, Petre Marius, a precizat că titlul executoriu este pentru zece facturi neplătite, dintre care doar patru ar fi fost plătite. În urma acestor plăți, ar fi rămas de plată către Romprest o sumă de 60 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.