Zona Favorit din Drumul Taberei va fi reamenajată

Consiliului Local Sector 6 a adoptat, joi, un proiect care vizează extinderea trotuarelor si reamenajarea spatiilor verzi.
Investitia se ridică la aproape 19 milioane de lei si ar trebui finalizată în 2 ani.

Se va revitaliza astfel spaţiul urban din zona Favorit, se va îmbunătăţi circulaţia pietonală, se vor crea spaţii publice moderne şi atractive, care vor promova sustenabilitatea urbană, se arată în hotărârea adoptată cu 18 voturi „pentru” şi 9 abţineri.

Conform documentului citat, Favorit este „o zonă emblematică” pentru Sectorul 6, datorită fostului Cinema Favorit, care era unul dintre cele mai mari din oraş şi avea un număr mare de utilizatori, în special în perioada comunistă. În perimetrul adiacent acestei clădiri cu funcţiune publică a fost realizată o amenajare urbană caracteristică anilor ’60, însă odată cu încetarea activităţii cinematografului şi zona a devenit un spaţiu urban neglijat.

În prezent, în imediata vecinătate a zonei unde se va amenaja piaţeta se construieşte un centru cultural european pe amplasamentul fostului cinematograf.

Consilierul local PSD Constantin Tomescu crede că este o eroare demararea acestui proiect până nu se finalizează lucrările la fostul cinematograf Favorit, având în vedere că vor veni maşini şi utilaje care vor distruge ce s-a realizat.

Primarul Ciprian Ciucu sustine că nu se va întâmpla asa.

„Faptul că noi votăm indicatorii tehnico-economici nu face decât să fim în postura de a fi pregătiţi de a livra cele două obiective în acelaşi timp (…) Vă garantez că nu interferează cele două lucrări”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

El a spus că lucrările la fostul cinematograf ar trebui reluate în primăvară.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.