Marius Toader: „Dacă vrei să schimbi ceva în lumea asta, poți schimba lucrând cu copiii”

Despre proiectul „Educație la înălțime”, ce înseamnă și ce implică acesta, a aflat Alex Minculescu de la Marius Toader, unul dintre inițiatorii proiectului, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Zoom.

„E un proiect pe care noi l-am început înainte de pandemie, cumva nu are legătură cu vremurile astea ciudate pe care le trăim, inclusiv în domeniul educației.

Și eu și Adi Robe, de care pomeneam mai devreme, suntem oameni de televiuziune și ne-am gândit să facem un proiect pentru școlile din România.

Cum ar fi să facem transmisiuni în direct, din tot felul de locuri frumoase din țară, luând un profesor și mutându-l pur și simplu într-un loc cum vom face mâine, de exemplu, la Sarmizegetusa Regia.

Vom avea un profesor care va ține o lecție exact din Cetatea Sarmizegetusa. Vorbim despre istoria dacilor, e o lecție multidisciplinară ca să atragă și copii de primară dar și elevi de liceu.

Avem peste 2.000 de profesori înscriși în acest program și ne apropiem deja de 20 de lecții deja realizate.”, a spus Marius Toader.

Dacă vrei să afli ce implică acest proiect din punct de vedere tehnic, cum se desfășoară lucrurile, despre ce fel de lecții au loc, în ce locuri din România se vor mai desfășura lecțiile, dacă acest proiect o să continue și în 2022, atunci vezi VIDEO.

„Proiectul este realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului. Cu ajutorul lor am reușit să extindem la nivel național în primăvară acest proiect și are un site dedicat, https://www.educatielainaltime.ro/.

Acolo profesorii pot intra și elevii, în cazul de față pentru că mulți sunt în vacanță și noi am decis să continuăm lecțiile inclusiv în vacanță, și pot găsi inclusiv un ghid de conectare. Se intră pe un canal de youtube, Educatie la Inaltime.

La ora 11:00, întotdeauna joia, săptămână de săptămână, noi avem câte o lecție. Deja suntem la lecția 5. Profesorii știu, se informează unii pe alții, în fiecare săptămână. Avem noi înscrieri în proiect, pe site profesorii se pot înscrie.

Avantajul pentru tine, ca profesor, este că primești din timp niște informații despre lecție. Noi trimitem un sinopsis al lecției cu elementele principale din lecție, astfel încât profesorul să poată să își pregătească elevii cât mai bine.”, a povestit Marius Toader.

„Acest sezon vrem să îl încheiem cu o surpriză, o lecție, în premieră, din străinătate, de la un monument UNESCO. O să anunțăm la momentul potrivit.

Cu siguranță vom continua și în primăvară pentru că avem nu numai susținerea unor instituții cum sunt Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, Ministerul Educației, Aspire Teachers, dar am început să avem sprijinul unor companii private care văd potențialul acestor lecții și importanța lor, că dacă vrei să schimbi ceva în lumea asta, poți schimba lucrând cu copiii.

Acolo mentalitățile încă pot fi schimbate. E greu să ne mai schimbăm noi la vârsta noastră, la 40-50 de ani, dar dacă vrei să faci cu adevărat o schimbare care să conteze în lumea asta, trebuie să te adresezi copiilor.”, spune Marius Toader.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.