Podul mare din Cișmigiu ar putea intra în reparații

Podul Mare din Parcul Cişmigiu ar urma să beneficieze de reparaţii capitale, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se va realiza din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti. După finalizarea lucrărilor, obiectivele de investiţii vor fi predate ALPAB.

Potrivit referatului de aprobare, în anul 2019, CGMB a adoptat două hotărâri care vizează reparaţii capitale la podul mare, precum şi reabilitarea peisagistică a parcului istoric Grădina Cişmigiu. Pe de altă parte, pe 18 octombrie, acest an, ALPAB a informat PMB că nu are fonduri suficiente pentru reabilitarea peisagistică a parcului şi a execuţiei reparaţiilor capitale la podul mare.

„Ţinând cont de starea tehnică actuală a podului, pentru asigurarea condiţiilor minime de siguranţă, este necesară realizarea lucrărilor de reparaţii capitale”, prevede referatul de aprobare.

Documentul precizează că, după intervenţiile necesare reparaţiilor capitale, vor fi menţinute neschimbate: aspectul arhitectural, volumetria, materialele şi culorile originale.

În ce priveşte obiectivul de investiţii „Reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cişmigiu”, pe 31 iulie 2019, Consiliul General al Capitalei a aprobat indicatorii tehnico-economici, dar în octombrie 2020, Tribunalul Bucureşti – Secţia a II A Contencios Administrativ Fiscal a dispus anularea hotărârii respective.

„După preluare, documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii – D.A.L.I. va fi actualizată şi implementată fără reabilitare peisagistică”, prevede raportul de specialitate.

Potrivit proiectului aprobat în 2019, repararea podului presupune investiţi de 3,3 milioane lei (inclusiv TVA), durata de realizare a lucrărilor fiind estimată la 8 luni. Totodată, lucrările de reabilitare peisagistică a Parcului istoric Grădina Cişmigiu vizau investiţii de 46,8 milioane lei, inclusiv TVA, durata de realizare fiind estimată la 36 de luni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.