Săptămâna dovleacului, în Parcul IOR

Evenimentul „Săptămâna dovleacului”, la care bucureştenii sunt aşteptaţi cu o ofertă bogată de produse de sezon, se va desfăşura, de joi până duminică, în Parcul IOR, în zona Biserica Maramureşană.

Timp de patru zile, familiile cu copii şi toţi cei pasionaţi de tradiţiile de toamnă sunt aşteptaţi în Parcul IOR, unde la loc de cinste vor fi bunătăţile cu dovleac, dovleac copt la faţa locului, prăjituri de casă cu dovleac, alivenci cu dovleac, îngheţata cu dovleac, plăcinta cu dovleac, dulceţuri cu dovleac, acestea fiind doar câteva dintre preparatele cu care se vor putea delecta iubitorii legumelor de toamnă, precizează organizatorii.

Special pentru copii vor fi aduşi dovleci de toate dimensiunile, sculptaţi şi nesculptaţi, numai buni de luat acasă.

Totodată, pentru participanţi, organizatorii au pregătit şi standuri cu mâncare tradiţional românească, grătare, dar şi zone cu fructe, legume, zacusca şi gemuri bio, brânzeturi de toate felurile, turtă dulce pentru cei mici, mustul făcut pe loc şi vinul proaspăt urmând a acompania toate preparatele realizate în cadrul pieţei volante.

Vor putea fi cumpărate şi accesorii hand-made, cadouri şi exponate lucrate manual, ii cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, organizatorii precizează că pe parcursul desfăşurării evenimentului vor fi respectate toate măsurile şi regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele şi acţiunile culturale organizate în aer liber.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.