Aripi spre viitor – un proiect pentru a doua șansă!
Articol de bucurestifm, 27 octombrie 2021, 14:58
Sub sloganul „Înscrie-te acum! Nu rata A doua sansă!”, proiectul „Aripi spre viitor” își propune reîntoarcerea în sistemul de educație și formare a unui număr de 500 de persoane din București-Ilfov care au abandonat școala sau care nu au finalizat educația obligatorie.
Cursuri în incinta unor școli partenere, programe de educație parentală, servicii de consiliere și orientare a carierei, ateliere de educație nonformală centrate pe învățare prin experiență reprezintă pachetul de servicii pus la dispoziția celor care vor alege să devină mai buni și mai instruiți.
Pentru fiecare beneficiar, finalizarea unui ciclu de învățământ va fi răsplătită cu suma de 1800 de lei, cu titlu de subvenție și sprijin pentru continuarea studiilor și a implicării în program.
Sunt așteptați să participe la proiect, în calitate de beneficiari direcți, copii și tineri cu vârste între 6 și 16 ani, care au abandonat școala, precum și adulți cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani care nu au absolvit învățământul obligatoriu, inclusiv părinți, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor și tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, persoane de etnie romă.
Proiectul se derulează în București-Ilfov, în cadrul parteneriatului dintre Fundația Estuar, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Four Change.
Într-o perspectivă integratoare, „Aripi spre viitor” îmbină servicii educaționale și de asistență socială, oferind beneficiarilor săi direcți a doua șansă la o viață independentă și un loc de muncă mai bine plătit.
Adiacent, un număr de 420 de cadre didactice vor beneficia de cursuri de îmbunătățire a competențelor pentru dezvoltarea unor servicii educaționale de calitate.
Efectul benefic al instruirii și abilitării celor care au rămas în urmă cu școala se va face resimțit la nivelul întregii societăți prin reducerea decalajelor dintre cetățeni, combaterea șomajului, a sărăciei și comportamentelor delincvente.
Cu o perioadă de derulare de 32 de luni, proiectul a debutat în luna ianuarie a acestui an, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.
Totalul finanțării proiectului se ridică la suma de 9.518.252 lei, din care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile, 1.335.889 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național, restul fiind acoperit din fonduri de la Bugetul Local Sector 6.
Persoanele interesate pot contacta organizatorii la adresele de email recrutareads@gmail.com sau office@dgaspc6.com, precum și la numerele de telefon 0723.161.313, 0723.746.494, 0765.597.172. Informații suplimentare se găsesc la www.asistentasociala6.ro.