VIDEO: Flavia Voinea (Manager București FM) –„Radioul trebuie să creeze noi experiențe publicului său”
Articol de , 27 octombrie 2021, 11:01
De Ziua audiovizualului, decretată de UNESCO, într-un dialog matinal, Alex Minculescu și Flavia Voinea, Manager București FM, au discutat despre ce înseamnă audiovizual, importanța radioului și a televizunii în viața noastră, live pe 98.3 FM și pe Facebook-ul București FM.
„Radioul și televiziunea sunt într-o continuă schimbare. Mă bucur să observ că în toate studiile recente radioul rămâne cel mai de încredere mijloc de comunicare existent. Este o responsabilitate pentru noi. Sunt și domenii în care televiziunea îi ia fața, sunt țări în care internetul îi ia fața. Dar, în Europa studiile făcute de EBU demonstrează că lumea s-a întors către surse de încredere. În materie de lipsă de încredere avem interentul. Avem o diferență uluitoare, pe care sociologii încearcă să o explice: internetul este cel mai lipsit de încredere, dar lumea îl consumă. E foarte ciudat raportul acesta”, spune Flavia Voinea.
„Avem datoria să facem educație, să explicăm oamenilor cum să își caute informația. E foarte important modul în care relaționează un om cu sursa. Dacă întâlnești o informație de mai multe ori, nu înseamnă că e si corectă. Trebuie să fim foarte responsabili cu ceea ce ne creditează publicul. Radioul penetrează cel mai ușor în toate teritoriile. În momentul de față, radioul nu mai este asociat doar cu sunet. Radioul înseamnă a vedea și a distribui. Și noi distribuim informații. În mod normal este o combinație și o completare a celor trei medii, în folosul ascultătorului”, explică Managerul București FM.
„Termenul de braking news este demonetizat în momentul de față. Totul, de la un tramvai deraiat până la o decizie politică, e braking news. Demonetizăm și riscăm ca publicul să nu mai aibă încredere. E foarte important să vorbim despre educație media. Fake news este un subiect des întalnit. Nu suntem pregătiți să facem față campaniilor de manipulare. Radioul este despre a crea conexiuni, a stabili legături între un om de radio și publicul său, despre a crea experiențe noi publicului său. Radioul trebuie să creeze noi experiențe publicului său!”, punctează Flavia Voinea.