Guvernul Ungariei va impune angajaților din instituțiile de stat să se vaccineze împotriva COVID-19!

Guvernul Ungariei le va cere angajaţilor din instituţiile de stat să fie vaccinaţi împotriva COVID-19. Decizia vine după o creştere a numărului de contaminări, a anunţat astăzi şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, informează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit lui Gergely Gulyas, companiile private vor fi de asemenea împuternicite să impună obligativitatea vaccinării pentru angajaţii lor dacă ele vor considera acest lucru necesar, iar purtarea măştii sanitare va fi din nou obligatorie în toate mijloacele de transport public începând cu 1 noiembrie. Vizitele în instituţiile din domeniul sanitar şi social vor fi de asemenea interzise.

Ungaria, ţară cu 10 milioane de locuitori, a înregistrat o creştere constantă a numărului de infectări de câteva săptămâni, iar joi – 4.039 de noi contaminări. Până acum, mai mult de 5,72 de milioane dintre cetăţenii Ungariei au fost vaccinaţi complet împotriva noului tip de coronavirus şi peste 1,16 milioane au primit a treia doză booster.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.