Mai multe case din incinta Muzeului Satului, în proces de restaurare!

Foto: Facebook/ Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Mai multe case din incinta Muzeului Satului sunt în proces de restaurare, a anunțat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

”Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” derulează un amplu proces de restaurare a mai multor case din incintă.
Păstrarea în bune condiții a patrimoniului deținut de Muzeul Satului este definitorie pentru a ne asigura că generațiile viitoare au acces la istoria, tradițiile și cultura autentice. Felicit întreaga echipă a muzeului pentru munca depusă și pentru că aleg să lucreze cu meșteri păstrători ai tradițiilor românești”, a scris pe pagina sa de Facebook Bogdan Gheorghiu.

După ce în octombrie au fost finalizate, din fonduri proprii, două proiecte de reparații la acoperișuri, în aceste zile, echipe de meșteri din Maramureș lucrează la restaurarea casei din localitatea Fundul Moldovei.

Continuă și intervențiile la acoperișurile caselor din Straja și Voitinel. De asemenea, la casa din Piua din Fenes se lucrează la o instalație tradițională acționată hidraulic.

Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” este unul dintre principalele obiective turistice din Capitală, cu aproximativ 500.000 de vizitatori anual.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.