Demonstrație de sculptură și proiecte culturale la Pavilionul României la Expo 2020 Dubai!

Sursa foto: Pavilionul Romaniei Expo 2020 Dubai/facebook

În luna noiembrie vizitatorii Pavilionului României din Dubai vor avea posibilitatea să-l urmărească la lucru, live, pe Daniel Rădulescu, născut în 1990, la Braşov, unul dintre cei mai apreciaţi artişti din România în domeniul sculpturii în metal.

Vizitatorii Pavilionului României sunt invitaţi în faţa atelierului Tradition Reloaded pentru a lua parte la un proces de creaţie unic, conform site-ului romaniaexpo2020.ro.

De asemenea, vizitatorii Pavilionului României la Expo 2020 Dubai pot cunoaşte, prin intermediul instalaţiei Connected Cloud – Connected Minds, o parte dintre proiectele culturale desfăşurate în România care au susţinut dezvoltarea durabilă, turismul rural sau transmiterea meseriilor tradiţionale.

Designul instalaţiei pune în centrul său Coloana Infinitului a lui Brâncuşi, în jurul căreia şapte ecrane LCD prezintă proiecte culturale concentrate pe relaţia dintre natură, patrimoniu şi contemporaneitate.

Aceste proiecte dezvoltă turismul sustenabil, contribuie la conservarea şi restaurarea ecosistemelor naturale, reinterpretează meşteşugurile într-o manieră contemporană sau transmit mai departe meserii pe cale de dispariţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.