Palatul Cotroceni: luni incepe scoala/ NU partide la consultari, fără majoritate parlamentară

Foto: captura video

Doua teme, discutate astazi, la Cotroceni:

  • formarea guvernului
  • reinceperea scolii.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ca nu va chema partidele parlamentare la consultări până când nu va exista o majoritate parlamentară care să suțină un guvern:
,,Voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate, o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci, când această majoritate va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului guvern.”

Iohannis a mai spus ca vacanta se incheie. De luni, copiii se intorc la scoala:
,,La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.”

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.