VIDEO: Dana Săvuică – „Cred că asta este foarte important pentru un părinte, rolul de model, rolul de părinte dar și de prieten”

Despre bunul simț, cei 7 ani de acasă și codul bunelor maniere, a discutat Alex Minculescu cu Dana Săvuică, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Zoom.

„Pandemia, într-un fel, pot să spun, că a făcut și un lucru bun, în sensul că ne-a unit în casă pe o perioadă și mă gândesc că părinții au avut mai mult timp la dispoziție să stea alături de copiii lor și să le observe manierismele, comportamentul și cred că mulți, sper, și-au pus semn de întrebare vizavi de felul în care copiii lor, atunci când se desfășoară, atunci când comunică, atunci când ies în societate, se comportă.

Cred că asta este foarte important pentru un părinte, rolul de model, rolul de părinte dar și de prieten, pentru că nu vrei să îl pedepsești pe copil, cel puțin nu se mai poartă lucrul acesta. Totul s-a schimbat foarte mult și atunci părinții sunt nevoiți să se schimbe cu vremurile.”, a spus Dana Săvuică.

Dacă vrei să afli despre cei 7 ani de acasă, ce să facă și să nu facă părinții în ceea ce privește educația copiilor, despre rolul școlii în viața celor mici și despre modelele copiilor din exterior și cum părinții pot să îi protejeze de influențele negative, atunci vezi VIDEO.

Dacă oamenii au nevoie de „Codul bunelor maniere” în casă, Dana Săvuică spune: „Eu am o astfel de carte în biblioteca mea și o răsfoiesc de câte ori este nevoie. Eu am prietene care fac cursuri online și și-au făcut cursuri de bune maniere. Există școli dedicate bunelor maniere, de exemplu în Elveția și peste tot în lume, mai puțin la noi.

În ultima perioadă am observant creșterea acestui fenomen, interesul oamenilor, dar în special al tinerilor care au terminat o facultate și își doresc să se angajeze și vor să își deschidă un business. Atunci se lovesc de această problemă și, într-adevăr, încep să caute informații pe tema aceasta.

Mie mi se pare puțin cam târziu. Adică poți să o iei de la început, de la cei 7 ani de acasă și să îți formezi în timp o structură mentală astfel încât să devii un gentleman sau o lady pentru că asta definește un om, asta îl deosebește de instinctele animalice cu care ne naștem.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.