Croaţia introduce obligativitatea certificatului COVID-19 pentru toţi angajaţii din sectorul public!

Croaţia introduce obligativitatea certificatului COVID-19 pentru toţi angajaţii din sectorul public. Decizia a fost luată vineri și vine ca urmare a noilor recorduri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2.

Astfel, potrivit Reuters și citată de Agerpres, Croaţia a decis să înăsprească măsurile concepute pentru a limita răspândirea noului coronavirus şi a introdus obligativitatea, din 15 noiembrie, a certificatelor digitale COVID-19 pentru toţi angajaţii din sectorul public şi pentru toţi cetăţenii care doresc să acceseze diverse servicii în instituţiile publice din Croaţia.

Numărul persoanelor care pot să se reunească în interior a fost scăzut de la 100 la 50 începând din acest weekend, cu excepţia situaţiei în care rezidenţii croaţi pot să prezinte certificate digitale care dovedesc că s-au vaccinat, au trecut prin boală sau prezintă un test cu rezultat negativ. Toate întrunirile din spaţiile închise vor trebui să se încheie la miezul nopţii.

Până acum, certificatul COVID-19 era obligatoriu doar pentru angajaţii din sectorul medical şi pentru cei care lucrează în centre sociale.

Croaţia a raportat vineri 6.932 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare bilanţ zilnic de la începutul pandemiei. Puţin peste 50% din populaţia Croaţiei, care are 4 milioane de locuitori, este vaccinată până în prezent cu schemă completă.

Ministrul croat de Interne, Davor Bozinovic, a afirmat că „dacă numărul infectărilor va continua să crească, de la 15 noiembrie vom introduce obligativitatea certificatelor digitale pentru a permite accesul în baruri, restaurante şi centre fitness.”

El a mai spus că, dacă situaţia epidemiologică nu se va îmbunătăţi, din 4 ianuarie 2022, certificatele digitale vor rămâne valide doar pentru persoanele vaccinate şi pentru cele care au trecut prin boală.

În prezent, aceste documente sunt valide şi pentru persoanele care prezintă rezultate negative la testele de depistare a noului coronavirus.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.